Skip to content
Menu

Blog

Fendertinterview…deze keer met Mariska van Dijk

Fendertinterview is een samenwerkingsverband tussen Fendert Lokaal en de facebookpagina FijnaartNieuws. Bekende en minder bekende (oud)bewoners van Fijnaart en Heijningen krijgen een vaste vragenlijst voorgelegd. Dit keer met… mij. Dit interview werd 3 januari 2021 gepubliceerd. Het is echt heel leuk om je eigen tekst gedrukt terug te zien.

Mijn naam is…Mariska van Dijk

Ik woon/werk in Fijnaart sinds…Ik heb in Fijnaart gewoond van mijn 4e tot mijn 23e. 15 jaar geleden ben ik naar Breda verhuisd, waarvan ik de laatste 5 jaar in Prinsenbeek woon

Men zou mij kunnen kennen van….Ik zat op de Julianaschool en ben het ‘meske van de Meermarkt’ en ‘meske van de Super’ geweest (net als heel veel anderen trouwens). Was leuk, dat contact met de klanten. Ik woonde in de Vrouwe Jacobstraat nummer 9, mijn ouders, Ko en Anja, wonen er nog. Zwaai maar even als je ze ziet

In het dagelijks leven…Woon ik samen met Dennis en onze zoons Tygo (6) en Jens (2)

Het liefst eet ik… Gezellig met familie en vrienden. Dennis en ik houden allebei van koken, dus als er mensen mee eten, proberen we een beetje uit te pakken

De mooiste gebeurtenis in mijn leven was…Heel cliché, de geboorte van onze jongens. Niet dat het per se het fijnste moment was, maar ik ben heel dankbaar dat ik moeder mocht worden van deze twee geweldige jongens

Deze film moet iedereen zeker zien…De romantische comedy ‘Alles is liefde’. Een fijne Sinterklaasfilm die ik liefst ieder jaar een keer kijk

Het boek waarvan ik erg genoot was…Ik ben op dit moment de serie De Zeven Zussen aan het lezen van Lucinda Riley. Het zijn heel wat delen, maar ik blijf erin lezen. Ieder boek gaat over een geadopteerde zus, over een stuk historie van een bepaald land of een bepaalde cultuur waar deze zus vanaf stamt. Hier is heel was research in gaan zitten en knap hoe Riley iedere zus een totaal ander karakter heeft gegeven

Men kan mij ’s nachts wakker maken voor…Eigenlijk nergens voor, ik ben erg gehecht aan slaap, zeker nu Tygo en Jens me wel eens wat slaap ontnemen

De persoon die ik graag eens zou ontmoeten is…Kamala Harris. Het vraagt heel wat lef om als vice-president aan de slag te gaan in een Amerika dat zo verdeeld is geraakt onder Trump. En wie weet wordt ze de eerste vrouwelijke president

Mijn guilty pleasure is…Chocolade, absoluut

Mijn onhebbelijkheden zijn…Ik ben een sloddervos en raak thuis alles kwijt. Ik heb een bluetooth tracker aan mijn sleutels, zo kan ik via mijn telefoon mijn sleutels terug vinden. Maar ja… dan moet je wel weten waar je telefoon ligt

Ik luister graag naar…Stakenburg Kids Radio. Mijn zoon Tygo zendt op zondagochtend live uit via zijn internetradiostation www.stakenburgkidsradio.nl en de rest van de tijd draaien we de muziek die hij leuk vindt. Ik beheer de website en social media. Hij is nog erg jong, maar heeft er heel veel plezier in. En we maken leuke dingen mee. Hij mocht al in een paar lokale radiostudio’s kijken en zelf een stukje meedoen, deed een telefonisch interview met Efteling Kids Radio. En is door Gijs Staverman van NPO Radio 2 en Efteling Kids Radio uitgenodigd om naar de studio te komen. Wel als de corona maatregelen minder streng zijn

Ik droom van…Het einde van het corona tijdperk. Dat we weer gewoon naar een concert kunnen of lekker uit eten zonder na te hoeven denken of we voldoende afstand bewaren. Lowlands miste ik wel afgelopen zomer. En gewoon zonder zorgen een knuffel kunnen geven aan iemand. Ook mis ik mijn collega’s wel. Het contact gaat via Teams, telefonisch en app. We kletsen wel bij, maar iemand gewoon even tegenkomen is toch fijner. Tegelijkertijd mag ik niet klagen, we zijn gezond, levendigheid genoeg in huis, we maken er wel wat van

Het liefst drink ik… Cola zero en rode wijn

Mijn lijfspreuk is…A dirty mind is a joy forever

Bovenaan mijn bucket list staat…Met het hele gezin naar Costa Rica als de jongens groot genoeg zijn. Dennis en ik hebben er een maand gereisd, met een SUV het land door getrokken. Wat een fijn land is dat, lieve mensen, prachtige natuur, veel dieren. Daar wil ik Tygo en Jens ook graag kennis mee laten maken. En afgelopen september hebben Dennis en ik in een weekend twee etappes van het Pieterpad gelopen. Die zou ik helemaal willen lopen. We hebben uitgerekend dat we er, met de tijd die we ervoor vrij kunnen maken, ongeveer 12 jaar over doen. Maar hé, ik had hem al een tijdje op mijn wensenlijst staan en we zijn begonnen! Oh ja, en het Noorderlicht zien! En…

Over 10 jaar wil ik het volgende bereikt hebben…Ik wil dan nog steeds graag met plezier als projectleider werken. Ik werk al 13 jaar bij gemeente Breda. Projectleider ben ik nu een ruim jaar en ik vind dit erg leuk. Tot nu toe ben ik iedere drie jaar van functie/opdracht gewisseld, dat is het voordeel van werken in een grote organisatie. Dat houdt het voor mij uitdagend. Ik blijf ervan leren en dan vind ik belangrijk. Ik wil graag nog een hele tijd voor de stad Breda en de bewoners werken/ En ik schrijf graag, hobbymatig, zou hier dan graag nog mee bezig zijn. Het zou gaaf zijn als ik dan echt opdrachten heb kunnen doen of iets heb kunnen publiceren. Wie weet…

Mijn sterrenbeeld is…Leeuw

In mijn vrije tijd doe ik…Haha, er is niet zoveel vrije tijd over met een jong gezin in combinatie met een baan. Maar ik spreek, waar mogelijk, graag af met familie en vrienden; kopje koffie, bijkletsen, filmpje pakken, uit eten. Concerten bezoeken vind ik leuk. En ik doe op het moment een cursus ‘creatief schrijven’. Thuis lees ik graag en schrijf ik

De beste voetbalclub van de wereld is…Mijn schoonfamilie komt uit Rotterdam-Zuid, Feyenoord is met de paplepel ingegoten. Dennis is fanatiek supporter en Feyenoord hoort er gewoon bij, ook bij mijn kinderen. Zelf heb ik niet zoveel met voetbal, maar via mijn werk heb ik Feyenoord wel op een ander manier leren kennen. Ze doen ontzettend veel op maatschappelijk gebied voor Rotterdam, door hun naam te verbinden aan mooie projecten. Ze stimuleren bijvoorbeeld werkgelegenheid en werken actief met Rotterdamse basisscholen en werken daar aan bewegend leren. Het wij-gevoel is heel groot en dat vind ik mooi

Op televisie kijk ik graag naar…Wie is de Mol. Heb ik even geluk dat we dit jaar een extra editie hadden. En dat Jeroen dit jaar de mol was had ik goed geraden

Mijn beste vriend/vriendin is…Ik heb heel veel fijne mensen om me heen. Wat ik erg leuk vind is dat we nog steeds een vriendengroep hebben met klasgenoten van de basisschool; Robert Helderop, Rubin van Mourik, Linda de Ruijter – van der Zande, Stefan van der Kemp en Ivo den Ouden (die is er later bijgekomen). De helft ervan woont nog in Fijnaart. Met aanhang zijn we met een club van 12 en gaan twee keer per jaar samen iets leuks doen. Iedere keer organiseert een ander stel dit, het is altijd een verrassing wat we gaan doen

Ik ben bang voor…Verliezen van dierbaren. Ik verloor mijn broertje Jordy toen hij net 20 was, hij overleed als gevolg van een verkeersongeval. Ik denk dat best nog wel wat mensen in Fijnaart zich dat herinneren. Dat gemis blijft, ook al gaat het leven verder. Deze periode, met zomaar flink ziek kunnen worden van het coronavirus, vind ik best akelig

Fijnaart vind ik…Een fijn dorp, maar iets te rustig. Dat is ook de reden dat ik naar Breda verhuisde. Maar je kunt een meisje wel uit het dorp halen, maar een dorp niet uit het meisje. Mede daarom zijn we een aantal jaar geleden naar Prinsenbeek verhuisd. Ik vind het voor mijn kinderen fijn dat ze in een dorp op kunnen groeien, het is toch wat gemoedelijker. In Prinsenbeek zijn wel veel meer winkels, een groot verenigingsleven en Breda is gewoon op de fiets bereikbaar, dat vind ik fijn. Ook belangrijk is dat ik met de auto snel weer in Fijnaart ben, om bij mijn ouders langs te kunnen. Het opgroeien in Fijnaart was wel heel leuk. En het uitgaan he, naar Piet en Riet toen nog. Dat was een leuke tijd

Het mooiste plekje in Fijnaart is…Het huis van mijn ouders. Omdat ik daar opgegroeid ben. En verder heb ik veel leuke herinneringen aan het dorp, bijvoorbeeld schaatsen op de Kreek bij mijn schoolvriendje Stefan achter

De Facebookpagina van FijnaartNieuws vind ik…Leuk. Ik volg het, want ik vind het leuk om een beetje bij te blijven bij wat er in Fijnaart gebeurt. Ik vind het grappig als ik een nieuwtje eerder weet dan mijn ouders

Tot slot: wie zou ook wel een keer geïnterviewd mogen worden? Dat is Stefan van der Kemp. Mijn beste vriendje van toen en later huisgenoot in Breda.