Skip to content
Menu

Blog

Quarantaine, een gedichtje

De vorm van dit gedicht is een spiegelelfje.

Een elfje is een gedicht dat steeds is opgebouwd in eenzelfde structuur met in totaal 11 woorden, kijk maar:

 woord

woord woord

woord woord woord

woord woord woord woord

woord

Het gedicht hierboven is in vorm gespiegeld, vandaar ‘spiegelelfje’. Dit gedichtje is ontstaan uit een opdracht waarin ik een dialoog met mijn lichaam voerde. In deze situatie hadden mijn lichaam en ik een gesprek over ‘in quarantaine zijn’ en gemis aan beweging. Het is grappig om te ervaren dat je op veel verschillende manieren met jezelf in gesprek kunt zijn. Nadat ik het dialoog en gedicht schreef heb ik mijn schoenen aangedaan en ben ik even een stukje gaan wandelen.

De foto is gemaakt door Sander de Werte.