Skip to content
Menu

Blog

Nog (minimaal) 9 dagen…

Vandaag merkten we wat voor impact besmet zijn met corona heeft op een zesjarige. En dan bedoel ik niet lichamelijk, maar mentaal. Dat wordt echt onderschat. De regering heeft het er wel over, de impact op kinderen en jongeren. Maar of ze het ook echt begrijpen?

Tygo voelde zich vandaag eigenlijk heel goed. Zijn temperatuur is weer normaal, de spierpijn is (bijna) weg. Het herstel gaat sneller dan bij een gewone griep. Wel is er vermoeidheid, hangerigheid en niet tot spelen kunnen komen. En dan toch op een andere manier dan bij de herstelfase van een gewone griep. Hij heeft daarnaast een enorm slecht humeur. Jens en hij vliegen elkaar continu in de haren. Ook Jens is uit zijn doen, want die voelt haarfijn aan dat er iets aan de hand is. Hij snapt alleen niet goed wat. Om de haverklap huilen ze en gillen ze. Om niets. Echt goed ontladen kunnen ze niet, want ja, even lekker steppen op straat is er niet bij. Wil ik Tygo ergens bij helpen, dan vraagt Jens aandacht. En als ik Tygo juist aan iets zelfstandigs heb gezet om me met Jens bezig te kunnen houden, dan vindt Tygo dat ook weer interessant en ontstaat er weer ruzie. Probeer dan maar eens kalm te blijven, eerlijk is eerlijk, dat lukt me niet altijd. En dat voelt zo rot, want ik snap heus wel dat het uitingen van zijn frustraties zijn.

Tygo voelt vanbinnen veel boosheid, dat zegt hij zelf ook. Uit de gesprekjes die we hebben blijkt wel dat het heel veel is voor hem om te bevatten. Hij is enorm overweldigd. En in eerste instantie ook een beetje angst voor dat gevaarlijke virus waar het continu over gaat. En dat hij nu ineens zelf heeft, als kind. Hij kent geen enkel ander kind dat besmet is. Voor hem voelt dat onveilig.

Hij voelt zich nu niet ziek meer. Maar hij mag pas woensdag weer uit quarantaine. Dat is raar, want normaal ga je weer naar school als je je beter voelt. En hoe kun je nou nog besmettelijk zijn als je jezelf niet ziek meer voelt? Heb ik mijn ouders besmet? Kan ik ze nog besmetten? En waarom mogen zij pas later uit quarantaine? Ook zijn grootouders en de juf van school zijn in quarantaine gegaan, ook dat is indrukwekkend. Om stoom af te kunnen blazen hebben we zijn ‘juf Liset’ ingeschakeld als hulplijn. Ze is jaren zijn Tijgertraining juf geweest, volgens mij één van de grootste fans van zijn radiostation en ze hebben een fijne klik. Liset was heel bereid om met Tygo te kletsen als hij hier behoefte aan heeft en hem zo een steuntje in de rug te geven. Vanavond heeft hij haar gesproken en dat deed hem echt goed.

Dennis is overigens negatief getest vandaag. Dus de klachten die hij heeft komen waarschijnlijk van een ‘gewoon’ virus. Ook ik heb een test laten doen. Ik heb geen noemenswaardige klachten. Maar ik ben wel heel veel in zijn nabijheid geweest. Dus ik ben wel benieuwd. Bedankt allemaal voor de vele lieve reacties. Diverse mensen hebben hulp aangeboden, ook uit onverwachte hoek. Erg mooi om te zien. Morgen weer een nieuwe dag