Skip to content
Menu

Blog

Nog (minimaal) 8 dagen… oh nee toch (minimaal) 9 dagen

Wat een feest vandaag. Sneeuw! Maar we moesten er wel lang op wachten! Tot het sneeuwen begon heeft Tygo wat van zijn schoolwerk gemaakt. Groep 3 krijgt stevig wat huiswerk op en met zijn beperkte energie kost het hem moeite om dat bij te benen. Het lukt hem nog niet om het huiswerk wat ze voor 1 dag op krijgen, ook in 1 dag te doen. Rekenen bleek al niet zijn favoriete vak te zijn (dat ontdek je als je het huiswerk begeleid), maar hij ziet er nu als een berg tegenop. Dan toch maar in het weekend ook wat doen op het moment dat er energie is. Maar wel met frisse tegenzin.

Vandaag zat Jens zichzelf nog wel behoorlijk in de weg. Je merkt aan hem dat ook hij niet fit is. De verhoging is al een ruime dag weg, maar hij huilde vandaag veel, zonder reden. Is daar ook moeilijk uit te halen. Hij moet hebben van overdag eten, want ’s avonds is hij er te moe voor. Wel hebben ze allebei lang in de sneeuw gespeeld. En voor ons scheelde het wel veel dat er maar 1 kind uit zijn doen was.

Mijn testuitslag was ook goed, vanavond kwam de uitslag binnen. Over een ruime week weten we het zeker, want dan doen we de test om uit quarantaine te kunnen. Ik hoorde dat GGD wisselend adviseert over het testen van hele jonge kinderen. Dat wil ik volgende week met de GGD bespreken. Mijn theorie is dat als we Jens als besmet met corona beschouwen (hij kreeg immers verhoging de dag nadat Tygo ziek werd), we van daaruit 12 dagen quarantaine rekenen en Dennis en ik onszelf dan laten testen, Jens niet getest hoef te worden. Dat zou betekenen dat we 1 dag langer in quarantaine blijven. Tygo blijft zich wel afvragen wie hem besmet heeft. Dat zullen we nooit weten denk ik. Hij is er in ieder geval blij mee dat hij ‘de wedstrijd gewonnen heeft’ en zijn lichaam nu aan het bijkomen is van de wedstrijd. Wij ook!