Skip to content
Menu

Blog

2022 is begonnen!

Het aftellen is voorbij, 2022 is begonnen! Thuis gaat het er ontspannen aan toe nu het nog vakantie is, met uitslapen, spelletjes doen en spullen op Marktplaats zetten. Het geeft het gevoel dat er een relaxed jaar voor ons ligt. Dat klopt niet helemaal, volgende week begint het werkende leven met alle dynamiek weer. Maar dat vooruitzicht is veel beter nu we maandag niet overschakelen naar thuisonderwijs.

Jens gaat in maart naar school. Hij is klaar met het kinderdagverblijf sinds zijn matties een paar maanden geleden de stap maakten naar school. Dennis heeft een aftelkalender gemaakt waarop Jens kan zien over hoeveel weken de oefendagen beginnen en wanneer de opvang stopt. Ik hoop van harte dat hij school net zo leuk vindt als hij nu denkt.

Deze week bestellen we een proefdruk van het boek Van de hel naar de hemel. Ik kijk er naar uit om een fysiek exemplaar in handen te hebben. Ook ben ik aan het onderzoeken hoe ik het boek het beste beschikbaar kan maken voor mensen die interesse hebben. Dat uitzoeken blijkt een leuke ontdekkingsreis op zich, er zijn allerlei platforms die mogelijkheden bieden, maar ook beperkingen hebben. Dat gaat wel goedkomen. Ik hoop bovenal dat de coronamaatregelen er snel af gaan, zodat we straks van de boeklancering een leuk momentje kunnen maken. Ik ben heel benieuwd hoe oma Jo het vindt om haar eigen verhaal in handen te hebben

De interviews voor mantelzorgorganisatie STiB afgelopen jaar waren indrukwekkend en ik ben blij dat ik dit jaar weer nieuwe interviews mag doen. In februari start ik met een cursus ‘kort verhaal’. De maandelijkse Schrijfcafés verschuiven naar zondagmiddagen in de bibliotheek en waar mogelijk wil ik aanhaken. Wanneer Jens op school start heb ik op vrijdag een paar uur extra voor Mariska Schrijft en wie weet mag ik een nieuw verhaal voor iemand op papier gaan zetten. Of mijn eigen verhalen. Op schrijfvlak volop goede voornemens!

Heb ik nog meer plannen? Veertig worden in augustus! Tygo hoorde ik een paar maanden geleden praten over het wegzetten van een grote lelijke opblaaspop. Ik hoop dat hij dat inmiddels vergeten is. Ik zou heel graag een gezellig feestje vieren, waarbij we weer wat meer mensen kunnen uitnodigen. Dat is door corona al een paar jaar niet gelukt. Dat zou het mooiste cadeau zijn!

Wat ga jij doen dit jaar? Heb je plannen, voornemens of juist helemaal niet?

Ik wens je meer dan ooit voor dit nieuwe jaar
Alle geluk, gezondheid, liefde met elkaar
(Uit Tabee 2021, Guus Meeuwis ft Diggy Dex)